Selasa, 20 Disember 2011

SELAMAT TINGGAL MALAYSIA :')

Ima post entry ni awal sedikit untuk mengwish dekat korang yang
mana selama ini peramah dengan ima suka tegur-tegur ima
yang pasti korang tak sombang dengan ima.Now ima nak
ucap 'SELAMAT TINGGAL MALAYSIA' 
malaysia i will miss you bebeyh ! hah tak lupa jugak nak 
ucap GOODBYE dekat kawan-kawan ima abang and kakak angkat ima
GOODBYE korang , korang lah yang terbaik di hati ima.

Walawehhhh ! sadis gila ayat aku , jangan panik jangan panik sabaq sat noh
biaq cek story bagi abeh dulu.Excely selama bercuti sehinggalah hari ini
iaitu hari selasa 20/12/11 cek belum lagi p bercuti rancang segala mak nenek
tapi dok rumah keluaq pekan jitra sampai rumah keluaq p aloq staq itu ja lah
destinasi percutian cek sehingga hari ini. 

And now , tadi cek bangun awai woww pukoi 6.30pagi semayang subuh
mandi terus bukan sebab cek dapat mimpi nak taubat ka apa ka -.-
jangan dok pikiaq kot tu nah , cek bangun awai sebabbbbbbbbb
cek nak p buat passport :O mesti korang nak tahukan ima nak p mana?
hah tedia tediaa sabaq sabaq jangan dok pikiaq cek nak p sempadan thailand letteuww
alahai , thailand cek dah p laa tadak apa yang menarik.

Finally dapat jugak cek p bercuti dekat INDONESIA 
kalian udah pergi? dah tau kan cek nak p mana , minggu ni tersangatlah
busy nak p INDONESIA hari ahad so kena pack barang macam-macam la pulak
Sambung balik,hah dah la sampai dekat emigresin tu dalam pukoi 7.30pagi
masuk-masuk terkejut sangat aeh pukul 7.30pagi pun dah qamai haehh
expecially berbangsa cina.ceceyyy bangga la sat nak p buat passport haha
oke , aku dok dekat 2jam dah nomboq aku tak pangey pangey jugak alahaii
dalam pukui 10.00pagi barulah muncui nomboq aku memang agak ramai 
orang nak p melancong -.-. Certengok nomboq betuah cek




nomber bertuah cik ima -.-




-.-'

Then , tak habes lagi tau ! kena tunggu pulak sehinga paspot siap
mana lama pun satu jam sahaja oke huh!aku memang tersangat bengang
dah la lapaqqq grrrrrrrrr aku ni gastrik tak boleh lewat makan haha
p la makan nasik lauk ayam dekat kafe tu. Abes ja cek makan p naik atas balik 
dok buat qeja tak senonoh pulak,Saja la hobi aku kan suka mengusha orang
so usha laa nahai orang tu perasaan cek cover la balik alahaii malu kot
errr excelykannkannnn hee titer malu pulak nak kasi tahu mamat tu hensemm woww
titer tergugat cikit :3 maaf aku gedik .

Lama lagi nak sampai satu jam , apa lagi ni la kerja cek :|




adik cek and cek 


aku meme suka tayang gigi hat sengit tuh -.-



:]


Dah siap paspot , p tesco jumpak muka sebijik macam syifa majid
awesome kot tapi taktau la betoi ka dak haha .Assalamualikum.

P/S:Jom tengok DHIA :)

Ahad, 18 Disember 2011

Selasa, 13 Disember 2011

:(





i really sad now , ermm rasa gila kan
lepas tengok semua tu , kenapa aku tak boleh terima lagi ?
kenapa aku mesti sedih ?
kenapa aku tak happy sedangkan dia sudah happy ?
sumpah sekarang aku sedih
sumpah aku rasa down 
sumpah aku tak tau nak abaq apa
sumpah aku macam dah give up.
kenapa mesti kau ?
aku hanya mampu menangis sahaja.
ok fine , aku menyerah.
kbai.

Isnin, 12 Disember 2011

SAYA MENGIDAM !


Hai saya nur imanina zainuddin .
Saya sekarang tengah mengidam pisang goreng.
Tolong belikan bole ? cek nak makannnnn HOHO !
pisang goreng pisang gorengggg ! come here dear :*

Ahad, 11 Disember 2011

KENA TAGGING !

Rules

1.You must post these rules
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. and create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged Him/Her
6. NO tag back!
7. No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY,TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.
Hai , korang ! oke iema kena tag dengan budak comel nieh anah kissmi . 11 things about me 

1. nur imanina binti zainuddin.
2.16 tahun
3. suka makan coklat
4. seorang yang takut kucing -..-
5. suka online.
6.suka baca novel.
7.suka qenyeh :)
8.tinggi 161cm
9.berat 41kg 
10. single !
11. suka pakai baju labuh , seluar ketat >.<


Soalan dari Budak Comei :
1. Nama sebenar anda apa? Apa maksud?
    nur imanina zainuddin . cahaya keimanan.
2.Dalam facebook, anda selalu stalk wall siapa?
   errr , semua wall orang sebab cek suka LIKE :)
3.Anda guna produk apakah untuk muka anda?
   safi :)
4.Kalau kawan lelaki/perempuan yg rapat dengan anda suka dekat anda, macam mana? Anda buat apa?
   huishh ! ignore jaa dalam hati agak cuak --'
5.Siapakah yang anda selalu usha di sekolah?
   budakk hensem hitam manih :)
6.Bagaimanakah sifat anda ketika emak dan ayah anda marah anda?
   senyumm muehehehe ;]
7. Kalau ada Ibu Peri ala ala Bawang Putih Bawang Merah Indonesia, anda mahu apa?
    nak camera NIKON DSLR.
8. Masa tidur, anda selimut sampai mana? Perutkah?
    kaki jaa. 
9. Berapa ringgitkah yang anda habis dalam seminggu untuk topup?
    seminggu 3inggit pun dah cukup .
10.Perisa ais krim apakah yang anda pilih sama ada vanilla atau coklat
     coklat yummmm :3
11.Mengapakah anda menjawab semua soalan saya? HAHA
     sebab anda mentag saya HOHO

#saya tak tagg dekat sapa sapa pun sebab saya malaih >.< boleh terima dak ? #

Sabtu, 10 Disember 2011

PANTAI MERDEKA

hai aku baru balik dari PANTAI MERDEKA
dekat mana ? dekat kedah noh
aku bercuti dekat pantai merdeka semalam ja
oke la tu ada jugak title nak buat karangan nanti kan --'

dah sampai letak semua beg dalam bilik then
p la ambik angin tepi pantai malam-malam
syiokk la jugakk 
then jalan-jalan ada ekspo dekat situ
p la tengok orang juai kain baju
jalan punya jalan , adik aku mai kat aku sambil dok tersengeh
bisik kat aku 'alang tu senior ateh'
aku pun dengan bodohnya jawab mana-mana 
nahai nampak sangat gegeh kan -.-
oke takpa senior depa agak membuatkan aku tergugat
adik aku kata kat aku certry alang ngorat tengok boleh dak ?
nerghhh ! laki tu boleh la tak hensem teqa mana pun tapi manihh kot
aku suka laki manih haha XD 
kfine , aku tak segak so aku kalah dengan cabaran adik aku tu .kbai.


Khamis, 8 Disember 2011

SEGMEN : JOM TAMBAH FOLLOWERS

Assalamualikum , iema join segmen ini

SEGMEN : JOM TAMBAH FOLLOWERS

sebab apa iema join ?
#iema nak tambahkan followers iema
#iema boleh follow balik korang
#iema suka baca entry orang and skodeng blog korang :)

RULES :

  • Ambik header kat atas, letak dalam entri beserta linkkan ke entri ini, dengan tajuk "JOM TAMBAH FOLLOWER"





  • Dalam entri tu, nak tulis apa pun boleh, paling penting, ceritalah kenapa korang join segmen ni, kan





  • Dah siap, hantar link entri tu kat ruangan komen dalam entri ni





  • Tarikh tutup ahad ni 11 (11.12.11) menjelang tengah malam..


  • Selasa, 6 Disember 2011

    CUTI UNTUK CINTAN KA ?

    Assalamualikum , aku takmau dah nak mukadimah bebanyak staright tequih senang sikit noh , btw ce,uih dah aeh bila buka fesbuk belambak update status kes CINTAN whats up ? come on laa orang lain pun pernah berCINTAN nieh kau yang sememangnya hotsentap ! what the fish la , orang pandang kau ke ? aku tak pandang kau pun la semut.Aku hidup single mingle dah happy takpayah laa nak bebaik ka apa kaa dengan aku ngok .This my life , aku taksuka orang campur hidup aku urus hidup kau dulu budak.Btw thankyou larh nak offer aku boifrend opss laki ? right ? aku muak dah dengan laki woww haha , excely tak main dah la dalam fesbuk syg kiterr main facetoface larh sayang.

    #Baru balik daqi tengok oqang main funfair,aku tak main la benda budak kecik tu.Jom p genting.#

    Jumaat, 2 Disember 2011

    Giveaway by 'Triple F'






    Assalmualikum ting tong ting tong hee ~ iema nak join GA lagi , jangan marah jangan marah
    sama saya smile :) . Oke iema tak kedekut so iema akan share dengan korang jugak GA ni.
    Biasalahkan cuti sekolah tak ada sangat story so masuk GA pun awesome jugak hikhikhik.
    Jum iema kasi tahu macam mna nak masuk GA ni .

    RULES :

    - Wajib FOLLOW Faja , Sis Farinah and Sis Ika
    - Like fanpage ini dan ini
    - Warganegara MALAYSIA
    - Buat satu entry berkenaan GA ni . Ikut suka korang nak buat entry panjang or pendek. Jangan lupa letak banner sekali.
    - Linkkan entry korang di ruang comment salah seorang daripada kami .
    - Tag 2 orang atau lebih . Pastikan dorang tau .
    - WAJIB like semua fanpage sponsor .
    - Kami menggunakan random.org untuk memilih pemenang .
    - Para pemenang akan diumumkan pada 26/12/2011 . Semua pemenang akan di maklumkan melalui blog masing-masing .



     Anouncemnt : TARIKH TAMAT 24/12/2011 !


    Hadiah tersangat awesome nak tahu ? Click SINI

    Iema tagg dekat Biha dan Liyana

    Contest Blog Paling OHseemm by Fatimah Azzarah






    Assalamualikum budakk comel budakk kacak , erhemmm iema dengan besar hati nak join
    contest blog paling comel walaupun iema tahu blog iema tak secomel blog korang acewahhh  *ayat pasrah* .Harap-harap ade rezekilah first time masuk contest XD.

    Syarat-syarat Contest


    2 ) Letak Entry Ini Dalam Post Blog Anda

    3 ) Like Fanpage  Fatimah Azzarah Blog

    4 ) Letak Banner Dalam Post ( Wajib )

    5 ) Tag 2 Orang Kawan Bloggers ( Pastikan Mereka Tahu )

    6 ) Letakkan Entry Anda  Di Komen

    7 ) Pemilihan akan diadili oleh saya..

    8 ) Tarikh tutup 31.12.2011


    Nak tahu hadiah dia ? Click SINI

    Iema dengan besar hati tagged dekat besties iema Feenaz and Tasha

    Khamis, 1 Disember 2011

    SELAMAT HARI JADI ABAH






    Assalamualikum . ,

    Hye DISEMBER bye NOVEMBER 
    banyakk tarikh swett-sweet dalam bulan disember bagi
    keluarga cek , salah satunya hari jadi
    my lovely father.

    Oke , nak intro sikit about my father
    my father is very pemurah
    he always marah cek time buat addmath , mathmod and akaun
    *semua hat nombor la kiqanya*
    he like watching ceqita P Ramli dekat tv2
    he also hardworking dalam keja sampai sakit pun nak keja jugak
    mak aku kata ambik mc takmau degaq ! -.-'
    he like help oqang buat keja not like his daughter 
    *ok fine , keja ampa buat la sendiqi*
    he always advice me toksah dok belog sangat lah
    lepaih satu-satu abeh fesbuk skrg belog pulak --'
    he like belanja anak-anaknya beli something yang meqapu
    tanpa pengetahuan ibuku hee 
    *bila gaji dah dapat la*

    hah ! tu ja perangai ayah aku ths y ramai orang LIKE :)
    ayah cek bila p luaq negaqa pun konfem
    ada jugak yang oqang kenai tapi aku kalau p luaq
    kedah belum tentu lagi ada oqang nak tegur --'
    abah may ALLAH bless you and semoga panjang umuq
    dan sihat selalu jangan bagi ada penyakit sudah ! :))

    Mega Giveaway By Auni, Yanie Dan Izyan By Izyan Nazirah







    Assalamualikummm , aucakkk ! saya budak comel yang diberi nama nur imanina zainuddin
    dengan muka tak malunya ingin menyertai lagi GA . hohoohoo ! booooo dekat aku -.-'
    Masuk kali ni 2 kali dah aku mentry nasib , takdak rezeki kot aqitu , aishh ! geram aku aeh tak
    menang GA maybe belog aku tadak gambaq greyson kot noh >.< hee ! semua blog yang aku
    walking 80% ada gambaq greyson tapi blog aku tadak.Hahh ! hadiah dia nahaii terpeqecik abeh air liur aku tersangat awesome lah ! Dahh dahh takmau dok beleteaq banyak-banyak , ampa nak masuk dak GA nieh ? Nak masuk jum ikut rules ni .

    RULES :

    -Buat satu entry tentang "Mega Giveaway by Auni , Izyan , Yanie" dan ambil banner dekat atas ni. - Buruk sebab auni yang buat ;3
    -Follow blog Auni, Izyan dan juga Yanie untuk tahu tentang perkembangan contest sepanjang dijalankan.
    -Kurang daripada 15 orang. Automatic giveaway ni batal serta merta.
    -Letakkan link contest korang dekat kotak comment. Kalau korang ambil dari blog Auni. Komen di blog Auni. Kalau dari blog Izyan. Komen di blog Izyan. Kalau dari blog Yanie, komen di blog Yanie.
    -Tag kan 2 orang dan pastikan mereka tahu. (!)
    - Pemenang dipilih menggunakan
    Random.org
    - Click  SINI-  

    nak tengok hadiah yang aku kata awesome tu ? click SINI !

    iema tagged dekat besties iema dan adek angkat iema adek fieka and tasha

    Rabu, 30 November 2011

    Giveaway by Aida Shafiena and Fasihah Latiff





    Heyy . Assalamualikum peacee ^^ , look tengok jam dah pukul 2.28 pagi haha aku tak
    tido lagi . Dalam aku dok blogwalking tetiba termasuk blog tuan yang anjurkan GA ni
    ape lagi aku baca semua rules dia then tengok hadiah . O.o wowww ! terbeliak
    mata aku tengok semua hadiah tu awesome lol ! rugi gila kalau tak masuk .So apa lagi
    aku pun join jugak GA ni heee ;)


        KORANG NAK JOIN ? MEH SINI AKU KASI TAHU CARANYA :


    1. Wajib Follow Blog Aida Shafiena dan Fasihah Latiff
    2. A Malaysian blogger only
    3. Jika peserta kurang dari 15 blog maka terbatal lah GA ini.
    4. Buat title entry yang bertajuk Giveaway by Aida Shafiena and Fasihah Latiff
    5. Tempekkan banner ni kat blog korang and linkkan ke blog Aida atau Fasihah
    6.  Tag dua orang atau pun lebih. Jangan kurang dari dua okay and pastikan orang yang korang tag tu dia tahu dia kena tag.
    7. Like fanpage ATAU follow blog sponsor
    8. Masukkan link entry GA anda tu ke dalam ruangan comment Fasihah ATAU Aida (jika dari blog Aida sila masukkan dalam ruangan comment blog Aida, jika dari blog Fasihah sila masukkan dalam ruangan comment Fasihah)


     NAK TAHU HADIAH AWESOME PULAK ?

    haihhh ! korang nieh tak payah tengoklah konfem awesome punya . pecaya ja cakap iema
    korang tak akan menyesal lah syg :D .

    Lastly iemaa tag dekat besties iema ALYAA AFANDI dan AMANINA

    Selasa, 29 November 2011

    :(

    MINGGU NI AKU JARANG UPDATE SORRY EA :)

    CEK TAK SIHAT 
    CEK DEMAM SO KENA REST 


    P/S: Tuisyen keliling pinggang , tak cukup satu badan weyy.

    Sabtu, 26 November 2011

    WHEN MY HEART TOUCHING !

    ASSALAMUALIKUM 

    hai bulan , hai bintang :)
    bila air hujan turun hati rasa sebak 
    this night very peaceful hermm 
    dalam cek dok blogwalking tetiba terbuka blog dia 
    lama dah la aku tak masuk blog kau.
    btw , entry terbaru kau err addmath haha 
    weyy ramai orang kata dekat kau 'TAHNIAH'
    but for what ? aku pun tak paham 
    excely aku pun nak wish TAHNIAH jugakk
    walaupun tak tahu reason .

    then blogwalking and walking termasuk pulak
    blog dia who ? my lovers -.-
    ilovehimsomuch but now he missing
    just our memories 
    goodluck in yours spm dear :)

    this song 'SECRET SONG FOR YOU'
    iloveit , i want to cry !
    i dont know why i want cry hah
    maybe miss the past story in this year 
    arghhh ! damn ! forget it .

    #when i hear this song 'SEWARNA' n 'BABY' i feel this world very worst#
    you rainsdrop , you star , you moon , you seven , ILOVEYOUALLAH.

    Jumaat, 25 November 2011

    AKU LAPAQ !
    serius weyy lapaq gilaa 
    makanan tak dak abeh dengan nasik sekali pun abeh -.-
    sabaq peqot sabaq noh
    peqot aku kena makan ikut ime sebab dia
    nieh special sikit suka dok gastrik --'

    #OFFLINE JUM KITA P MELANTAK . NASI KAMPUNG :)

    P/S: Dekat dengan giant then ada smk syed omaq dekat situ lahh kot 
    aku xtau tu jalan nama apa -.-

    Khamis, 24 November 2011

    C E M U I H

    AKU CEMUIH ASYIK ASYIK
    STORY TENTANG PAKWE HANG !
    SAJAPUN HANG SORANG JA ADA PAKWE
    OKE AKU TAK JELES :/
    KBAI.

    Rabu, 23 November 2011

    Today a very unfortunate

    Assalamualikum semuaa , malang tersangatlah malang nasib aku hari ini . Kejadian ni
    berlaku pagi tadi.Apa yang nasib malang yang aku maksudkan tu ? errr turun keta pagi tadi
    dengan penuh konfidennya nak p masuk rumah sir ismail tu opssss tetiba ada something
    yang tak berapa nak kena . Buat apa aku p rumah sir ismail puku 10pagi tu ? haha
    cek kan semangat p tuisyen addmath er dah la tiap-tiap hari -.-' sokie lah addmath punya pasal
    continue balek , benda apa yang tak kena ? haha certeka tengok aku nak abaq
    pun err geli haha lawak pun ada , dah la jalan dengan penuh keyakinan tengok-
    tengok terbantut hohooo , duduk lah oke sir bagi latihan suruh aku buat , aku rasa pelek
    dah nieh tetiba adik aku bisik "wei alang , hang terpijak taik kucing " :/
    hanya tuhan yang tahu , patutpun kasut aku berat semacam ja -- haha
    aku tak tahu la nak buat macam mana dah la busuk ! eiuuu benci kot
    awat laa aqinie gak nak kena , nasib badan laa busuk pun busuk laa tak tahan kot
    nasib semua budak tuisyen tu tak peqasan haha , sampai kesudah aku tak bangun basuh
    gelii eiuuu malu pun ada aeh =.= , hermmm kenapa laa jadi macam tu kat aku ?Adik aku
    mulut macam sampah ! erghh , "alang hang kan takut kucing tu sebabnya jadi macam nie noh
    Allah tunjuk kat ang suruh suka kucing kot" dalam hati macam nak tampo jaa mulut
    dia niehh errghhhh pressure betoi ! AKU MEMANG TAKUT KUCING so what ?
    ngee ~ accept jea lah. takmau cerita banyak-banyak cek malu yang amat rasa nak
    letak muka dalam tong ja :/ . Kbai.



    #iwishdonthavecatinthisworld#

    Isnin, 21 November 2011

    OHSEEEM Giveaway by Faqihah , Scha & Ain






                Assalamualikum pembuka kata hikhikk , harap-harap
             iema dapat berkat menang giveaway nih . Tak lupa iema
    nak berterima kasih banyak-banyak dekat akak yang comel nieh  akak yanty kiss sikit dekat
    akak yanty muahhx :*. Oke ini first time iema masuk
      so kalau ada rezeki maybe menang . Jom lekaihh masuk
       kalau ampa tak masuk giveaway nieh sumpah ! 
           ampa qeyau ayaq mata darah nak tau sebab apa
      sebab HADIAH dia tersangat awesome doe , 
    sumpah tak muhong aeh .Oke fine kalau aku muhong esok lusa tangan aku kudung -.-
    uishhhh ! apa kata cek lagutu takmaw takmau . Masukkk tahuuu ! jangan menyesal 
    kalau tak masuk mueheeehe :* 
    Nak masuk macam mana ? Syarat-syarat dia apa ?
    Oke sila tekan banner hat cantek molek dekat atas tu ^^ .
    SELAMAT MENCUBA !

                                                          Tagged : Alyaa Afandi

    Khamis, 17 November 2011

    IS ALWAYS HAPPEND IN THIS YEAR



    Assalamualikum jawabb jawab lekaih tak jawab kena kiss :3 entry apa kali nieh ?
    cuba baca tengok title . oke dah ? paham dak ? paham . oke bagus budak pandai 
    lagi tambah aku sayang ampa aeh . Entry nie kenapa tiba -tiba ja aku nak tulis ?
    bekpi la noh blog aku . Ampa nak baca entry ni p minum air / ayaq dulu coz entry
    nieh teragak la panjang.Tak larat baca toksah baca , senyum pun jadilah .Orait dear .

    Tahun nie aku pindah sekolah , tahun nie jugak la selalu dok meqoyan 
    sapa dia ? entah kawan aku ka ? terasa ambik , silakan . Time aku dekat SMKJ
    aku pun pernah terkena perangkap kumbang . Apadia tu ? paham-paham ja lah 
    sayang naeh tak paham tu ada shoutmix tulis saja nanti aku explain oke berbalik 
    dengan si kumbang nieh , nama pun kumbang memang kumbang lah 
    kalau kumbang nak tukaq p harimau ? boleh ka ? saja bole .Bukan aku sahaja
    kawan-kawan aku pun sama , toksah kata apa , terima ja la dah kena jerat 
    nasibb laa . Cek redha .

    Then lepaih aku tukaq sekolah ada lagi ., huh bukan aku nak kata lah kenapa
    taktaw jadi benda yang sama jaa . Ampa tau dak aku cemuih. Oke ampa tak cemuih.
    Aku sokong sangat la depa kata friendship is more important than girlfriend/boyfriend.
    Friendship jugak bole clash disebabkan 'couple' .Taktau 'couple' tu apa? bohong sangat lah
    adik aku pun tahu 'cople' tu apa .Aku buat sendiri statement nieh 
    'cinta orang paling leka'. Sapa dok bercinta bercintan tu teruskan lah ke arah
    kebaikan or _____________ pepaham ka laa .
    Memang ! sokong sangat , tapi kenapa perlu tergalak p rampas pakwe orang ?
    kenapa perlu hipokrit ? kena ada bf/gf ramai ka supaya orang kata hot ? kena tukaq-tukaq
    gf/bf ka baqu orang kata 'hensemnya dia' cantiknya dia' ? . Tak rasa macam ampa
    nak publisiti murahan ka ? aku tak kata terasa ambik .

    Sekolah p buat apa taktaw ? cuba abaq sat dekat aku ? oke p untuk belajaq , ambik ilmu
    banyak-banyak untuk masa depan lebih cerah . Ada fesbuk untuk apa taktaw ? cer explain sat ?
    oke untuk rapatkan silaturahim dengan old friend yang berjauhan dengan kita.Abes 
    awat sempat lagi nak 'hai bole kenalan?' ; 'awak ada gf/bf ?' ishhh tadi kata lain
    nieh buat lain . Saja tak paham bahasa .
    Cek dok dengaq 'orang tudung labuh mesti tak couple kan ? ' ;
    'orang tu rajin p masjid mesti tak dak gf kan ? ' ; 'alimnya dia tutup aurat , kat sekolah pun sampai
    pakai sarung tangan ' . Dari pandangan orang jauh sekali nak kata depa nieh tak couple
    cuba p selongkaq tengok rahsia depa . Semua manusia sama ja laa baqu aku perasaan
    kesian dengan aku kan -.-' . Nergh bukan nak peqeli tapi betoi kot orang yang tak pakai tudung
    tak tutup aurat 100x baik dari orang yang tutup aurat realitynya.

    Orang hat macam nie pun lebih kurang sama jaa , selalu dok advice macam-macam
    untuk arah kebaikan tapi diri sendiri tak reti nak cermin , payah ada manusia macam ni.
    Bila kita couple saja gatai mulut dok advice 'cople HARAM woi' ; 'couple MAKSIAT woi' ;
    'sebab couple STUDY tunggang terbalik woi ' . Nie orang kata mulut sampah oke .
    Memang betoi ! sapa sokong ? nieh haa aku sokong saja pun kan . Tak dapat dinafikan
    aku pun pernah 'couple' time aku bodoh sekarang cerdik dah haha .Tapi orang akan
    pandang kau serong , pandang kau tadak mata , tak respect kau , lebih banyak lagi 
    orang akan mengata kau , orang anggap kau tak serupa bikin , orang akan kata kau bajet alim.
    Look , come on laa nak ke orang kata kau macam nieh ? kau suka ke ? aku taksuka !
    tapi kalau aku pun aku akan kata kau . Lain kali cakap ingat , pikiaq dulu then baqu bawak keluaq
    statement macam tu.Terlajak kata badan binasa laa sayang .

    Ampa kata aku dok jiwang-jiwang , dok terhegeh-hegeh , dok meqoyan ? Hello !NUR IMANINA
    BINTI ZAINUDDIN now stronger than before lah . Aku dah boleh hidup tanpa
    kau lah kumbang , aku dah happy tanpa kau lah kumbang , aku taksuka bermusuh dengan kau
    kumbang tapi kau sendiri yang suruh aku bermusuh la . Sapa yang tak seronok
    ada bf/gf ? kalau aku seronok kot ada bf sebab apa ? sebab kita bole share , story
    benda yang kita rasa perlu . Kenapa tak besties ? besties perlu jugak untuk
    share benda yang lebih penting . Kalau bf/gf benda yang kecik saja. Rasa seronok 
    ada orang mesej kita ? wey , saja mesej tu bole bawak p kuboq , 
    seronok ada orang take care kita ?
    allah ! makpak kita jaga daqi kecik ampa tak bersyukur hat bf/gf jaga tak sampai
    berapa tahun syukur yang amat pelek manusia .

    Cinta gila . It's crazy right ? to love someone who hurt's you.It's crazier to think that 
    someone who hurt you loves you.
     Sapa putus cinta ? tak bererti awak tak setia , maybe sebelah pihak
    nak gunakan awak , nak cople dengan awak untuk suka-suka , nak hilangkan rasa bosan .
    Patut ka ? tak patut ! orang macam nieh kena penampaq arab baguih jugak . Sapa kata
    nak lupakan seseorang very easy like ABC ? adakah orang cepat sangat boleh lupa 
    oke kalau ada tabit hormat sikit ;) . Aku pun susah nak lupa tambah ampa . How can
    I forget you when you always my mind ? 
    How can I not want you when your all I want inside ?
    How can I let you go when I can't see us apart ?
    How can I not love you when you control my heart ?
    Cuba korang jawab . Selesaikan masalah nieh . Kalau aku , aku kongsi semua story dekat
    besties bagi tenang jangan sesekali mengalirkan aiq mata itu bermakna kita bodoh bagi kaum hawa 
    then aku akan p baca al-quran bagi tenang sikit , aku akan ambik diari aku then aku tulis apa yang
    ada kat kepala aku nieh termasuk melontarkan rubbish words , aku akan makan coklat
    banyak-banyak hat freshmilk punya , aku akan dengaq lagu yang tenang jaa .
    Dalam masa 3 bulan tamat la
    kekecewaan orang bodoh .Apadia ? I think you every second of everyday.You are my favourite subject to talk about.Almost all my dreams have you in them and i get so exited when i see you . Nahaii karat sungguh ampa noh , mimpi mainan tidoq so lantak ja laa , awat la p dok pikiaq
    orang yang tak perlu pikiaq tah depa tak ingat kat kita pun , tah depa dah ada spare empat dah
    hat kita dok terhuyung-hayang . Jangan laa ! hidup kita tak mati la tadak bf/gf . Aku berani jamin punya lah .Ayat hat depa dok bagi tuh apadiaa tahh ? err ' ILOVEYOU' ; 'IDOLOVEYOU'
    toksah dok pecaya sangat , aku pun boleh bagi la sapa nak ? haha , kita bukan tau
    orang tu ikhlas ka dak . Kalau bagi ayat tu boleh kawen , aku orang first kot p dekat MOHD ADDY ASHRAF p mintak kawen ., tudeaa gegeh nampak sangat . hahaha . Kenai ka ? tak kenai p searchdekat goggle lekaih .

    Aku tulis entry nieh sebab nieh blog aku , aku  tak tuju dekat sapa-sapa pun aeh
    tapi kalau terasa tu pandai-pandai la noh kawan , sakit hati ? ada aku kisah. kbai .

    #LIFE IS ABOUT TRUSTING OUR FEELINGS AND TAKING CHANCES , LOSING AND
      FINDING HAPPINESS , APPRECIATING THE MEMORIES AND LEARNING FROM
      THE PAST .


    Selasa, 15 November 2011

    SUKAANYAAA -.-

    ASSALAMUALIKUMMMMM ! 

    umi hantaq alang tuisyen intensif 
    oke boleh ja tapi satu syarat
    awat yang nak p tuiyen pun ada syarat ?
    biasaa laa

    oke syarat dia
    alang takmau p tuisyen yang ada budak glamoq
    tu sekali !
    hermm , oke boleh .

    tupptupp p tuisyen petang tadi
    dengan ceria baqhang terus jadi sour
    kalah asam der !
    sebab apa ? sebab ada budak glamoq laa
    aku taksuka !
    bukan taksuka kat budak glamaoq tapi
    aku taksuka jadi glamoq pasai
    bila aku kawan dengan hang tempiahh kena kat aku doe !

    menyampah , pasai pa taktaw jitqa ni kecik
    besaq lubang cacing -.-
    abeh tadak tuisyen dah kot dia nak p
    aku tau memang hang pandai . oke aku lagi pandai . =.=
    tu pasai aku p sana ang pun follow
    aku p sini ang pun gegeh follow .
    oke fine . ikut suka la noh . kbai -.-'

    Ahad, 13 November 2011

    JAMUAN PENGAWAS SMKKB

    HMMM JAMUAN PENGAWAS SMKKB DI CARNIVAL S.PETANI, 12 NOVEMBER 2011
    AKU TAK TAU NAK CERITA APA 
    JOM SAMA SAMA KITA TERJAH
      HAA KK TENGOK GAMBAQ JA BOLEH DAK? K ADIOS :3

     this ruby .


     ni budak paling comei dalam dunia -.-


















    ilovethismoment


    kbai . tidoq

    Sabtu, 12 November 2011

    TOMORROW ?




    nak cepatt nieh !
    hee..esok iema nak pergi date 
    waaaaaaaaa , galaks gediks kan iema nieh
    kat mana ? iema nak date dekat sungai petani
    for short sp yer. jumjumm
    pergi ramairamai baru best buat dosa -.-
    betol ke ek iema nak buat jahanam nieh ?
    kenapa ? takpecaya ek 
    excely iema pergi sp untuk jamuan pengawas sekolah
    yarhh ! im so budybody --'
    you want to say anything ? silakan 
    do i care with your rubbish mouth ? haha XD
    stop ! iema nak tidoq gudnight dear :)
    kbai.

    #nak abaq yang aku nieh tengah cuak sebab aku tak pengawas tapi penyebok
      nak follow jugakkk =.='

    Rabu, 9 November 2011

    JOIN CONTEST " ' I'AM PROUD TO BE A BLOGGER'





    korang nak join ? click banner tu :)

    syarat contest ini perlu disertakan dengan slogan :
    __________________________________________________________
    saya berbangga menjadi seorang blogger kerana saya dapat berkongsi
    pengalaman yang saya tempuhi di dunia ini.
    ___________________________________________________________

    # saya dengan ikhlasnya mentag dekat besties saya amanina , feenaz saad and nabihah ..

    Isnin, 7 November 2011

    TERPAKSA !






    haiheyy budak hensem budak comel 
    nampak tak title entry kiterrr?
    what ? tak nampak
    sayang u better wear cermin mata 
    arinie semua orang dah pergi
    tinggallah kiterrr seorang diri hermm .. tidak mengapa lah
    lumrah alam --'
    ehh ? kenape iema macam oran dah tak bernyawa jea ?
    korang jangan risau pasal minah nie !
    angah dah balik johore , b.chaq mrsm
    yang laen hilang tanpa punca 
    eh ! ape yang kiterrr karot neh 
    lantak lah , 
    continue kiterrr nak pergi buat kerja
    dengan iklas hati *terpaksa
    sekolah fizik yang belom siap
    tak siap dapat hadiah untuk kali kedua 
    hooooooraaaayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy XD
    but kali ni bagi dekat orang lain pulak lah
    hadiah apa ?
    pepaham jea laa kalau kerja tak siap
    ngee ~ kbai.
    --------------------------------------------------------------------
    kiterrr nak abaq yang kiterrr nieh qajen nak p buat kerja sekolah bukan macam korang XD

    Ahad, 6 November 2011

    SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA





    Assalamualaikum good night good morning for all my
     blogger friends ;)
    mesti korang tertanya tanya ehh iema nie kenapa tak tido lagi ?
    esok dah la solat hari raya aidiladha ?
    _________________________________________________________

    heee~ kiter excely baru je balik dari peneng ;) 
    ehh iema buat gapo dekat peneng ?
    oke korang nak tahu perjalanan yang karot nieh ? ^^
    start now !
    kiterrr baru je balik ambil kak kedua kiterrr dekat peneng
    always kiterrr ambil dia dekat shahab perdana 
    but today laen sikit coz kak kiterr 
    balik secara mengejut . nama pun balik dengan
    cara mengejutkan korang pikir ada ke bas nak balik utaqa ?
    hahahahahahahahaaha gelak setan dulu dekat kak kiterrr nieh
    kasihannyaaa dekat awak :'(
    kalau ikutkan hari jumaat malam dah sampai kedah
    tapi tuptup ari sabtu malam sampai 
    huh ! mak kiterrr sampai tak bole nak tdoq
    dok pikiaq kak kiterrr nieh .
    dah la tadi call ade dekat puduraya 
    mak kiterrr tanyalah angah tdoq mna semalam ?
    angah tdoq rumah kawan .
    nasiblaa ada kawan yang stay dekat kL 
    haha , yang teroknya sampai lampu puduraya dah tutup
    tapi bas still tak sampai .
    kesiannnyaa alhamdulillah dapat jugak kak kiterrr balik 
    raya kedah .

    ----------------------------------------------------------------------

    kiterrr tak nak tulis pepanjang sebab kiterr
    belom lagi iron baju untuk esok
    huh ! penat yang amat , ikutkan hati kiterrr
    tak nak iron coz duduk rumah je
    pun bukannya nak p buat modelling dekat lembu pun -.-
    korang ! kiterrr nak cakap something nieh but bole tulis jea la 
    koranggg baca niehh kiterrr tulis heee ;)




    SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA :)

    Jumaat, 4 November 2011


    ILOVETHISSONG <3

    lagu nieh bagi maksud yang TERsangat mendalam :(
    lagu ni membuat kiterr rendu dekat awak
    dan awak tak rendu dekat kiterr
    kannn ?
    sebab awak dah ada pengganti 
    tapi kiterrr nieh tak ada sebab kann kiterr tak nak
    lupakan kisah dahulu 
    kiterr try untuk lupakan awak butttt ______
    kiterr dah buntu 
    tak tahu jalan untuk selesaikan
    masalah bodoh ini 
    menyesal kiterr bercintan dengan awak :'(
    kiterr memang suka dikecewakan .

    Lirik Lagu Avril Lavigne Wish You Were Here Testo Letras
    I can be tough
    I can be strong
    But with you, it’s not like that at all

    There’s a girl
    who gives a shit
    behind this wall
    You’ve just walked through it

    And I remember, all those crazy things you said
    You left them riding through my head
    You’re always there, you’re everywhere
    But right now I wish you were here.
    All those crazy things we did
    Didn’t think about it, just went with it
    You’re always there, you’re everywhere
    But right now I wish you were here

    Damn, Damn, Damn,
    What I’d do to have you
    here, here, here
    I wish you were here.
    Damn, Damn, Damn
    What I’d do to have you
    near, near, near
    I wish you were here.

    I love the way you are
    It’s who I am, don’t have to try hard
    We always say, say like it is
    And the truth is that I really miss

    All those crazy things you said
    You left them riding through my head
    You’re always there, you’re everywhere
    But right now I wish you were here.
    All those crazy things we did
    Didn’t think about it, just went with it
    You’re always there, you’re everywhere
    But right now I wish you were here

    [Chorus:]
    Damn, Damn, Damn,
    What I’d do to have you
    here, here, here
    I wish you were here.
    Damn, Damn, Damn
    What I’d do to have you
    near, near, near
    I wish you were here.

    [Bridge:]
    No, I don’t wanna let go
    I just wanna let you to know
    That I never wanna let go

    (let go let go let go let go)
    No, I don’t wanna let go
    I just wanna let you to know
    That I never wanna let go

    (let go let go let go let go let go let go let go)
    Damn, Damn, Damn,
    What I’d do to have you
    here, here, here
    I wish you were here (I wish you were)
    Damn, Damn, Damn
    What I’d do to have you
    near, near, near
    I wish you were here.

    Damn, Damn, Damn,
    What I’d do to have you
    here, here, here
    I wish you were here.
    Damn, Damn, Damn
    What I’d do to have you
    near, near, near
    I wish you were here. 







    Rabu, 2 November 2011

    KAWAN BLOGGER : I REALLY NEED YOUR HELP

    ASSALAMUALAIKUM
    hello mellow and yellow today :D
    happy always 
    without aiq mata haha
    apa lah yang iema karut nieh
    etcely iema nak minta kerjasama korang
    untuk mengeLIKE
    page ini harap korang sudi lah
    kalau korang nak dapat pahala lebih
    hee ~ sebarkan la page ini
    di facebook korang ea :D
    iema really really nak korang tolong >.<


    THANK YOU FRIENDS.

    Isnin, 31 Oktober 2011

    CONTEST OH BERGAYANYA AKU !





    ASSALAMUALAIKUM :) 

    AND PEACE WORLD ^^

    Hari ni buat pertama kali iema mencuba nasib hee
    first time nak join contest ni
    baca dia punya rule so easy thats why iema
    join for fun :)
    korang nak join jugak ? Tekan SINI  cepatttt !


    GAMBAR YANG BERGAYA :
    maaf ! muka aku poyo -.-


    haha , tamapaq bagi huduhh :\



    certeka tempat nieh kat mana ? bergayanyaa aku =.=



    iema tag dekat orang yang iema sayang :)
    hee biha dan feenaz

    ΔΆ