Sabtu, 22 Ogos 2015

TIADA BEZA

Assalammualikum ....

Selamat pagi semuaaa ...

Nak share sikit laa and apa pendapat korang ?
Betul ke seganas mana perempuan tu boleh je takada
perasaan dekat lelaki ?
Atau taktahu ituka perasaan ?

Serius laa bagi aku tipu la takada perasaan
seganas mana pun tomboi still ada jugak perasaan dekat
lelaki . Sama ada kau saja buat taktahu atau buat bodoh kan.
Kadang nak tunjuk malaikat macam tak pernah bercinta seolah
orang yang bercinta ni neraka sangat.

Bagi aku dua tiga pagi 'kawan lelaki' call dah kira
bermaksiat jugak . Tapi bagi setengah orang
'alah member ja kot' . Kalau member perlu ke call
kau dua tiga pagi bagi aku dah takada sopan dah.
Sama ja dengan otp sama pakwe cuma kau sendiri anggap
itu 'kawan lelaki' tetapi lelaki jugak . Apahal
takada kawan perempuan call lewat macam tu ?
Hah tanya diri sendiri laa.

Selalu keluar lepak dengan 'kawan lelaki'.
Segangster mana pun perempuan tu kalau ikut
agama Islam seeloknya elakkan lepak dengan
'kawan lelaki' . Tak salah berkawan tapi kalau dah
melebihi batas macam dah takada kawan perempuan
dalam dunia ni.

Seronok kawan dengan lelaki sebab sempoi
takada nak sentap bagai tapi seronok tu boleh
lalaikan kita sampai dah taktahu nak jaga
maruah agama sendiri. So sama ja dengan orang couple
takada beza dah kalau kau selalu contact
dengan 'kawan lelaki'.
Tak perlu menghina orang yang couple even kau
tak pernah couple tapi selalu bergantung jugak
dengan manusia yang bernama LELAKI.

2 comments:

PeRdU cINta berkata...

Suami isteri yang telah sah bernikah pun bila bersentuhan tetap batal wudhuknya..maka lelaki dan wanita..tetap ada batasnya dalam pergaulan..buka gelaran apa yang kita bawa atau terima tapi sedar diri kita ini berjantinakan apa...lelaki? atau wanita?..

Amani◕‿◕ berkata...

Sangat sangat setuju dengan pendapat kamu. Kadang, best gila kawan dengan laki, sebab fikiran diaorang tak macam kita. sangat kreatif..

Saya ada cerita pasal Cinta classmate di blog saya. jemput la singgah baca ---> hootiecyum.blogspot.com
jangan lupa komen di entry. *heret tangan dengan muka tak malu gila*