Rabu, 19 Ogos 2015

JANGAN CAKAP 'MAAF' KALAU TAK TAHU MAKSUD





Ceritanya macam ni kitaorang yang sem lima
meminta junior sem satu untuk ambil tandatangan
senior sebanyak enam puluh tandatangan.
Semalam ada la junior ni datang bilik ,
aku ingat lagi untuk first time junior ni pernah datang
bilik aku then cakap agak banyak la macam dah lama
kamcing err kenal .
Tapi semalam dia masuk bilik aku dalam keadaan
malu then muka pun macam sedih .
Macam tak happy langsung stay dekat upmkb ni.
Lepas aku sign semua tu , aku pun tanya la
bukan kamu ke yang haritu datang dengan pika
junior lagi sorang . Rupanya dia laa .
Aku ada la dengar negatif punya khabar angin
pasal budak ni tapi malas ambik port .
Then aku paksa budak tu cerita dah kenapa
yang muka macam sedih and pucat kamu tu orang sarawak
so no problem la kalau nak balik
dua minggu sekali lain la macam aku homesick
masa sem satu dengan jauh nak balik Kedah.
Dia pun buka mulut cakap tak seronok disebabkan
'KAWAN' . Aku nak gelak pun ada nak kesian pun ada.
Kawan yang berbaik dengan kita tapi dibelakang
bukan main kutuk cuba rasa perasaan macam tu .
Then ada laaa sorang ni advice cakap
'kalau kau dik buat salah dengan orang tu kau terus minta maaf'
'kalau dia buat salah pun kau maafkan dulu'
'kau buat je macam aku happy even ada salah dengan dia'
'kau kawan je dengan orang lain takpun buat taktahu'

Maigoshhhh ! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Sumpah duh aku nak gelak setan aiiiiieeeee
Pandai betul advice dekat orang tapi
yang kau tengking , then marah aku ikut sedap
mulut ada ke kau 'MINTA MAAF' ?
Cakap guna otak cermin diri dulu sis
Itu je . Tak salah nak advice tapi macam lawak ah
advice kau . Kau buat salah bagai tapi
kau still datang ikut aku dah kenapa
come on laaa . Ingat aku taktahu ke
dah berapa banyak kau kutuk tikam aku dibelakang
malas aku nak ambik tahu lantak kau la.

1 comments:

beat berkata...

hehe...biasa la 2..nnt dah keja tringat blik suma 2 mmg best..