Isnin, 28 Mei 2012

HANGOUT DAY





Haii haii selamat bermalam malam , hari ni aku nak update tentang cinta
oke ,ehh stop stop sejak bila pulak aku pandai cinta centha ni ? -,-'
 atototo nope no and no oke you all , ima still maintain single auu haha .
K dah dah turn ima pulak nak story baca tauu baca tauu walaupun agak
 panjang korang kena baca jugak heee ^_^ ima nak share dengan
 korang semua betapa happy gilaa vavie haha .

Semalam i call you , you tak angkat ouhh firstly i want to say sorry for you
friend , Ikram Fadzli because ? i tak angkat call you oke sebab ima ni
jenih tidoq awai tapi kadang kadang lewat jugak ima tidoq ikot mata
laa kann . Btw call lah seriously i miss your voice , ecewahhh aku memang
jenis perempuan tak malu kannnkann? tapi tak salah kan kalau kawan
call kawan errr tapi kalau gf hang marah macam mana ? kk mintak
permission dulu haha over laa pulak .Semalam jugak lah dalam pukul
lapan malam aku text cousin aku sebab aku terbaca semua status
dia macam orang takdak roh jaa almaklum la aku ni jenis tak bole
tengok saudara mara aku kecewa sedih mesti aku akan
membusybodykan diri aku p tanya pasaipa yang jadi macam ni .Then
text punya text conclusionnya cousin aku ajak aku hangout harini (Isnin)
p library together gether , aku pun oke ja lah.Gambar di atas before
keluar dari rumah nak p library


Dalam pukul dua setengah aku sampai dekat library alor star dari jitra kot
ampa jangan kata apa aku memang suka p study dekat library hat jauh dari
rumah aku --' . Aku call cousin aku terus sebabnya aku cuak oke cuak
gabra semua ada gelak lekaih kat aku . Mau tau laa aku dengan alor star
ibarat air dengan minyak sungguh jarang jarang kadang kadang aku nak p
kalau p pun p rumah tok aku lerr . Cousin aku angkat call aku kiraa nafas
aku lega dah pikiaq balik lawak pun ada aku takut jalan sorang sorang
dekat aloq star kalau dekat jitra nahaiii boleh kata semua dah cam muka
sebijik aku neh . Takpala aku pun jalan masuk library dengan cousin aku
, aku tanya err  mai sorang ka ? dia kata dak ! muka aku serius pelek
dah , aku pun tanya lagi err mai dengan sapa dia kata dengan ex and bff 
ex dia nahaiii lagi berkerut dahi kening aku dah laa aku
 ni shyshy cat haha ><'

Naik lah tingkat atas library dengan muka makcik guard tu sungguh
awesome tupptupppp omgomg errr betoi la kata orang sekali tengok
mata tercairr hai perempuan perempuan , tapi memandangkan aku dah
tak percaya lelaki 100% so aku smile dan alihkan hati aku ketepi
haha bole kot teqa tu ? nama jaa p library tapi buku takbawak
kes aku pikiaq p library dah ada banyak buku thts why aku
takbawak apa lagi cousin aku pun gelak herrrherrr .
Ceceeyyy aku pun saja laa buat bajet pandai ajaq cousin aku
mathmod sambil dok gelak gelak dengan kawan2 cousin aku.
Excely aku pemalu jugak lah nak cakap dengan depa .


Dalam pukul empat kami p cp haha coihh aku duduk dalam
library tak sampai berapa jam *semua pelajar sama ja kot *
then p foodcourt kesian cousin aku tak makan lagi then
aku tanya dia awat yang jadi macam tu ? ruparupanya
orang couple mamang banyak problem ehhh tapi
bukan kawen lagi k ignorekan .Aku pun pasang telinga ja lah
excely aku sungguh anti gila kalau lelaki mainkan
perempuan then buat peraturan yang gila gila macam
gf tak bole text dengan kawan lelaki and bf tak bole text
dengan kawan perempuan ni benda bodo laa bagi aku .Dia bukan
sah lagi jadi husband kita so apa kes yang dia nak melalak
dekat kita kan think laa. Cousin aku belanja ayaq haha sapa
suruh dia yang ajak hangout , blackcrt pun jadi lah.Then
lutfi and pidot p beli kentang goreng tah apa apa lah .Ehh lupa nak
abaq oke lutfi ex cousin aku n pidot bff lutfi. Memang tak tahan gilaa
lah kalau hangout dengan depa seriously sporting , suka joke
and jenis gila gilaa haha , tertarik pulak aku dengan si pidot
tu. Dah la jenih cakap merapu pastu dok gelak sorang sorang .


Adegen paling menarik tadi sampai sekarang pun still aku sengeh sorang
sorang , si pidot laa haha , dah p beli kentang sokie la then
duk buat gegeh dia nak suap aku :O , tobat time tu muka
aku herrrherrrr malu cekk oiii haha hat cousin aku duk
kata dia memang macam tu .Aku kan memang suka senyum so senyum
ja laa dalam hati mau tau laa.Then aku tanya sekolah mana , diaorang
sekolah smk simpang kuala ouhh oke laa .weeee aku start cakap
dengan depa syiokkk taktau nak abaq kes aku tak jadi patung dah.
Part kedua time si lutfi nak lagi kentang tu tapi penyegan pait nak bangun
p beli alahaiii makan mau tu perut dok buncit bak kata cousin aku la
then hat si pidot bagi cadangan cousin aku n si lutfi p beli kentang
aku n pidot duduk kat meja makan nahaiii .Tak leh terimaa aku
segan kot .Tambah tambah time kawan dia mai tegur dia alahaiii
lagi laa malu dah ler kawan dia mai dengan gf err ada ka patut dia
diaa kata hahh gf aku la ni . Yaaa rabbi aku memang ishhh budak ni
pastu dok gelak sorang sorang dan lagi kata lawak jaa jangan marah
haha mana marah pun -,-


P round round cp tengok apa yang patut then lutfi and pidot buat
kerja depa laa apakah ? cerr teka . Lelaki nama pun kannn
 merokok laa , aku memang tak boleh tengok orang merokok
 tapi sabaq jaa lahh aku pun baru ja kenai depa ni so tak dak hak
 nak advce.Then sembang sembang dengan depa kat luaq cp sembang
 punya sembang hujan nak turun , apa lagi aku ajak cousin aku balik.










Kami balik dengan baju yang basah apapun memang best gila
 la hangout tadi , terbaik bak kata boboboi
cousin aku abaq kat aku best keluaq dengan hampa semua
berbanding keluaq dengan pakwe sendiri .See ! aku pun senyum
lah itu aku sokong seratus peratus keluar dengan kawan semua
masalah boleh hilang , memang happy senyum sokmo aku
hari ni **


Suka ? Like sikit and comment satu pun cukup  ^^ SELAMAT MALAM

8 comments:

Cik Fie berkata...

http://mynameishafizah.blogspot.com/

✿Lady Ainaa✿ berkata...

wahhhh dy... pegi library tu, rajin betul..aww aww.... nice!

cikIEMAA berkata...

@lady aina haha ima memang rajinn pun hee ^^ tq syg

Nurulee berkata...

Cantik tudung, beli kat mana? Ehek =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/05/award-of-excellence-ceremony.html

cikIEMAA berkata...

haha thankyou dear :) , beli dekat butik kawan ima je xD

Amirul Verdasco Nadzri berkata...

waduhhh panjang gila entry ang.. tp aku sokong bab peraturan "bf tak bley text kwn pempuan, gf tak bley text kwn lelaki" tu memang bodo.. hangout ngan kawan2 best pasai tak skema..kalo ngan gf kang, nak pakai baju sama la etc..
best r jumpa blog org utara..aku suka loghat utara..sempoi..haha

cikIEMAA berkata...

haha mirul buat aku gelak jaa , btw mmg syarat tu bodo gilaa ehh tq baca nohh :D

EtySalbiah Abdurrasik berkata...

Hello..visit u dear..have anice day...=D