Isnin, 11 Jun 2012

SEM 2 HOLIDAY 2012

Hai hai hai peace to bola tenis , bola jaring , bola keranjang
, gilaa bola , cinta bola and last demam bola .So whats up ?
alhamdulillah ima tak terjangkit lagi demam bola tapi
hampir hampir nak terjangkit btw aku sokong Spain !
I love red babeyh ! xD , entry kali ni aku nak celoteh sikit
ja sikit ja naeh tak banyak pun aku harap hampa hampa semua
sudi sudilah menjamah mata *ehh betoika ayat aku ? -.-*
kisah apa aku blog aku kan so aku punya pasai la . Mesti semua
pakat dok angkat kening kann kann pasai aku baru galak nak
update entry pasai cuti cuti , ampa kena paham orang busy
susah nak update *bajet retis pulok* .

Stop stop tak payah dok bergegeh , now aku nak start story oke
ampa baca tau tak baca aku katok kepala haha . Hari isnin
pukul lapan pagi tepat aku and family keluaq daqi rumah
tujuan nak p bercuti dekat kelantan . Walawehh aku memang
suka negeri kelantan pasaipa ? sebab budak lelaki dekat sana
semua hensom hensom tak macam kat kedah haha .Ehh ehh
continue balik , kami lalu kot jalan hat tadak tol , selamat
save duit ayah aku tak payah bayaq tol boleh la belanja aku
habuan tudung sepuluh helai , yesss ! aku anak yang awesome
kalau bab nak perabeh duit mak pak . Mau tau laa kebas abeh pungkoq
dok dalam kereta sebab tadak R&R tak boleh nak berenti minum
minum aduhai -.- . Semua adik and kak aku tau buat taik mata
ja hat aku ni jenis taksuka tidoq dalam kereta tak selesa oke.

see ! haha

ceyy bajet segak sat



Oke abaikan gambaq di atas ,semua gambaq di atas poyos
poyoss belaka tapi maintain cantik haha .Bukan nak kata
ni lagi 140km lagi nak sampai kelantan doe --'.Dalam pukul
4petang kot sampai call la orang hat abah aku tempah
homestay . Ohh owner homestay tu muda baqhiang k tak tergoda
pastu abah aku p buat pantauan kot la ada yang tak kena
dengan rumah tu . Aku ? besa laa kerja snap abes bosan tahap
duduk dalam keta , lenguh badan urat sendi semua sekali lah
nasib aku minum anlne haha kalau dak berteraboq tulang aku kat
dalam kereta k aku start merapu merapai >.<'




Cita cita aku excely nak jadi model tapi kes aku tadak DSLR
so aku lenyapkan impian aku sadis gila , dan lagi satu reason
ohhh my skin not white 100% sememangnya aku tak hitam oke
kulit aku koko ja kot tapi takpa manis puji p la sat masuk bakul
angkat sendiri haha pun boleh la noh . Yess ! aku tak boleh nampak
kamera haha . Lepas abes snap aku angkat beg yang tidak berapa banyak
kes duduk sehari ja pun memang tak berasa la cuti ni . Dalam
pukul lima petang kami p pasar siti khadijah , tak kan taktau
tempat palings femes dengan tudung .Bukan nak kata syiokkk
gila time masuk kes target aku memang nak beli tudung MURAH
tapi tuppptupsss nahai tudung kat sana mahai gila baqhiang
baik aku beli kat kedah lagi muqah .Sungguh tak bohong !




Muka happy gila walaupun dapat tudung sorang dua helai ja
bersyukur ima bersyukur . Then p makan makan minum minum
bukan nak kata tapi kata p lah stengah jam baru ayaq sampai
mana sakit hati pun kedai lain ambik masa sat ja buat ayaq
tapi kedai hat ni --' nampak gah yang amat tapi nahaoii







Oke semua semua ni muka lapaq tahap maksimum . Habes makan
kami teruskan perjalanan jalan punya jalan masuk kereta , vromm
balik homestay terus haha . Rehat semayang sat dalam pukul lapan
p wakaf cek yeh tah betoi ka dak aku eja --' . Aku excited gila
ingat nak masuk mall tuptopp macam pasar malam ja spoil
sungguh mood aku . Btw kutuk lahh kutukk laa aku memang tak
pandai dress up , aku jenis suka simple taksuka berbelit belit
qimais cek oi .



Esok tu dalam pukul lapan pagi kami keluaq , otw nak balik
kedah . Dalam perjalanan kann kann aku nak terkucil haha
abah aku pun berhenti kat R&R hanya semata mata nama ja
tapi kat situ just ada toilet ja hampeh sungguh . Keluaq dari kereta
buka pintu kereta langkah keluaq opssss omg terpesona terpandang
seseorang entah tak kenai mana malu pun p beradap depan mata dia
duppdappduppdapp jugak la dah la nak terkucil haha xD
sumpah malu errr hensom jugok lol muka tak malu aku ,
ehh bukan aku yang gegeh p kat dia , macam mana laa boleh
jadi macam tu , dah la dressing short badan pun aumm
cairr tergugat keimanan aku spoil sungguh . Apapun aku
watlek buat bodo .Kami singgah dekat taiping apa pun
taktau la lupa nama haha . Singgah snap sat hee .




Teka lekaih sapa ni ? hah ni la adik aku form4 , what ? aku rendah ?
kisah pulak aku -.- . Then p la makan angin sepoi sepoi kat situ
terjumpa pakwe hampa bukan pakwe aku erk mat bangla
sedia maklum tersangat hensem aku tengok sikit pun
tak jelly babeyh !  Sampai kat sik alahh belah belah dusun
mak aku meqoyan dengan buah durian pulak , mampus aku
kalau mak aku baca entry aku hat ni haha sory to say umi
ayah aku pun berhenti beli buah duriann auummm aku taksuka
makan busuk werkk ! moment aku duduk dalam kereta bajet abes tok
sah kata apa aku takmau degaq ><'










Sekian . Babai ! Jumpak lepas abes SPM noh !
Bagi satu comment pun cukup Suka LIKE ,
Taksuka Like jugak pasai button Unlike not allowed
dekat dalam blog aku harap maklum xD
Kepada kawan blogger aku yang baru kenai tak sampai
berapa hari iaitu Amirul weyy aku update khas untuk hiang haha :D

5 comments:

Amirul Verdasco Nadzri berkata...

"nak jd model tapi tadak DSLR" kita geng ima. amboi, bleh tahan gatai ang nih..hahaha. btw, hat dressing tuh, aku tak kutuk..huhu

mana tudung, ima? selalu blogger mesti nak show off...=P

cikIEMAA berkata...

Amirul sengal sungguh hang ni haha nasib takpa2 kita kumpul duit dulu noh haha , err bukan selalu nak bergatai haha , tdung ? uishh tudung mahai mana boleh show xD

Amirul Verdasco Nadzri berkata...

wawawa...bangga gila aku wey ang update utk aku... ang ikhlas dak nih? kira paih ni kena tunggu bulan 12 la baru ang update?? btw, tq nohh panggil aku kawan..sob3x *terharu

cikIEMAA berkata...

haha , first time aku jumpak org kalut nak baca entry aku haha xD konfem iklaih aeh , tengokla kalau aku tak bz update er , welcome2 poyos gilo haha

Cik Fie berkata...

LOMO CAMERA , DOMAIN N MACAM2 LAGI HADIAH MENARIK ! JUM JOIN CEPAT !! :)
http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/07/mega-giveaway-by-cik-fie-anisah-n-aiman.html