Sabtu, 28 Februari 2015

BERIADAH

Nampak tak sekarang ni imanina aktif balik berblog hah
aku rindu nak merapu sensorang tapi suruh buat essay hampeh
baloq yang amat apa nak jadi pun taktau. Semuanyaaa malaih
suquh masak dah la kena ikut mood aku ni kes tu umi selalu
berletiaq nanti laki hang nak makan nasik kena ikut mood ka ?
hahahahahaha nampak dak aku qindu nak dengaq umi berletiaq.

Okay kemaqin ehh yaka ? ya la kot memang niat nak turun padang nak p
sokong si Akmal kahkahkahkah takdak la . Aku tuqun kes
aku sukarela p gedik jadi pengurus bola tampaq agribiz kes tu la
aku kena turun even aku harem tak qeti main at least aku sokong
group aku and tengok depa main.  Oqang kata sambil menyelam
minum ayaq kan so p la tequih tengok depa ni budak laki kelas aku
main bola sepak lawan staf untuk piala dekan . Agak la kalah teqok
tapi takpa main point kita nak rapatkan ukhuwah kan kalah menang
belakang kiqa even frust jugak kannnn. Biasalaa nama pun ada main kannn.

Aku ni haiqan dengan diri aku dok tetiba aktif
dah kenapa buang tabiat kaa ? hahahaha nampak dak bosan dia
Bosan tapi assigment suka buat last minit ishhhh . Awat la
peqagai aku lagutu taktau anak sapa taktau tapi
makayah takdak malaih pun hahahaha. Allahu rindu sebenaqnya.
Okay lagi 26hari lagi nak balik yaaabeeeedaaabeeeduuuuuu ..

Hmm sedih tapi simpan dalam hati dan cerita dalam blog saja.
Umi dah la kurang darah merah anemia aishh nasib la mai dekat aku
tak teruk sangat dengan abah sekarang gout tak boleh nak berjalan.
Tapi hakikatnya , nasib abah jenis kuat dan ketegaq ehh apa punya
anak kata dekat makpak . Yaa laaa , perempuan ni
kalau sakit memang rasa macam dunia kosong tak boleh nak gerak
kekuatan takdak tapi lelaki lain sakit teqa mana pun dia tak mengada
macam perempuan. Aku dah paham dengan abah nama ja gout
tak boleh jalan tapi abah jalan jugak saheh abah yang masak semua
dekat rumah . Tudiaa laa anak enam oqang ramai bukan main
tapi semua belajaq jauh jauh . Aku cakap aku takmau p jauh jauh
biaq aku stay form 6 dekat ja dengan rumah. Tapi tulahh
tak bagi . Lama kot aku dok rumah hahahaha dah macam anak bongsu
kes tu selalu homesick kerja nak qeyau jaa . Nama saja 'kakak' haha.
Aku soqang tak pernah jejak asrama , tak pernah keluaq dari rumah ,
tak pernah p rombongan bagai , dapat plkn pun dekat perlis ja
tu pun tiap haqi nak umi abah mai. Sekarang macam ni la
rasa dok jauh , sukaa jugak dok jauh tapi bila dapat tau umi abah
sakit sumpah rasa benci dok jauh . Hmmm takpa imanina
nak habih dah sabaq sikit saja lagi . Degree nak dekat semenanjung
ja kalau boleh peneng tiap haqi balik hahaha , dapat dekat KL
pun boleh ja balik hahaha tiket flight muqah jaa balik
hahahaha.



0 comments: