Ahad, 4 Ogos 2013

KEHIDUPAN DI UPMKB

Assalammualaikum wbt , salam sejahtera dan salam satu malaysia.Ehem ehem rasa berhabuk teqok la blog aku ni nasib tadak apa yang bersarang dekat blog aku.Ehem ehem qindu cek dak?
hee mishh me tak?auu i mishhh you all more tau ok gediks tahap -.-
Rasa lama tak update blog pasai busy dah la ni biasa la dah jadi mahasiswi mau tau la assigment banyak sampai tak tau nak buat hat mana satu huh .Sekarang baqu rasa lapang sikit kes tu update tambah dengan qindu yang amat dekat blog aku ni.Upmkb short for Universiti Putra Malaysia Kampus Bintulu , daftar qitu 6Jun pastu orientasi bagai sampai sebulan sat orientasi upm sat orientasi kolej pastu orientasi kos nasib tadak orientasi cari couple .Aku pun dah naik meluat macam macam nak orientasi nasib aku junior kalau dak memang buat peqagai la.

First nak ceqita pasai kos aku la iaitu Dpnt for short la Diploma PerniagaanTani .Ada gaya nak jadi busnesswomen la excely aku tak minat kos ni tapi dah rezeki so ambik saja la reda ok .Masa orientasi yang paling aku err suka sangat plus plus tau dak dah la kena minta tandatangan senior ok
boleh terima lagi .Malam last depa nak kutip tandatangan aku dah gelabah biawak pasai tandatangan tak cukup so aku dengan muka tebai enam inci p la dekat 'pacek' ni tandatangan punya pasai pastu dia suruh aku nyanyi time tu hati sabaq ja nasib mulut aku tak terlepas apalagi aku pun nyanyi la lagu kedah hat mai oi cek mai tu dalam hati dok maki dah .Lepas 'pacek' tu tandatangan aku beqenti nyanyi aku pun cakap tqima kasih then p buat muka tambah p kata bengong haha terlepas kot.Nasib 'pacek' tu tak buat benda gila kena dia denda aku memang naya .Then malam last dia memang nak baham aku suruh aku jadi ketua then suruh aku itu la ni la time tu nak qeyau .Aku macam nak bunuh ja 'pacek' tu bole dia senyum sumpah
geram nasib orang Sarawak .Sampai la kalau aku selisih dengan pacek tu yang aku tau
laqi haha trauma kot vangang sungguh.


Kawan kawan dekat sini semua okey cuma susah nak caqi oqang Kedah.Aku ni bila maqah keluaq loqat Kedah time tu semua pakat mengejek takpa takpa aku bangga jadi anak jati Kedah haha even kadang kadang kena cakap kolumpo rasa geli lidah aku dok kitaorang kitaorang.Semalam buka puasa dengan geng Dpnt syok kot dah macam adik beqadik .Apapun aku balik qaya 5ogos yeay tak sabaq nak balik kedah nak makan banyak banyak ! Kat sini makanan mahai giles dah la aku tau makan saja.



















1 comments:

Umi Aisyah berkata...

Assalamualaikum akak..saya ada soalan nak tanya akak, moga akak dapat email saya, umieaisyah@yahoo.com