Jumaat, 22 Mac 2013

RESULT SPM ! !

Assalamualaikum w.b.t Salam Satu Malaysia !

Tak payah tanya habaq kot noh haha saheh semua sihat sihat
belaka kann .Actually result dah tau bergurun aku baru nak update
biasa laa malas nak on laptop semenjak tab dok dekat di hati .
Malam 20Mac umi dok buat terok dok target meruyun A hat aku
nak naik bebai , rimas ok rimas .Oke tak kisah pastu si adik aku
call pulak alang prepare ka belum untuk esok umi aku bole jawab
10A+ dalam tangan esok kita kenduri besaq untuk pengetahuan
hampa semua mulut adik aku ni macam gajah ehh haha lantak la
adik aku kata makan besaq ka kena beletiaq besaq haha hat tu aku sokong
btw aku tak suka dok taruh harapan melangit bagai ni .

Handphone ? muhong la kalau kawan aku tak kaluit bagai aku pun jadi
meluat nak reply dah la aku dengan fon bagai air dengan minyak
bila mai mood aku baloq nak reply memang aku ignore saja la
apa lagi kawan aku pakat call lerr.Aku abaq sekali dok suruh aku repeat
berulang kali dah la aku ni cepat cemuih .Orang kata takmau p
takmau p sekolah esok(21Mac) dok kata aku main main heh
umi dah satu sekolah dengan aku apa lagi umi p la ambik.
Mulanya niat ada la jugak nak p tiba tiba mai penyakit "M"
dengan kena pakai baju sekolah segala pastu dengan
baju sekolah dah umi buat amal p sedekah kat orang abeh
nak suruh aku pakai apa hat pengetua baru tak tahuan ni
pun satu suruh pakai baju sekolah pasai nak lilit selendang
bagai gila oke gila . Tudia aku buat dosa subhanaAllah haha
oke bukan selalu anak Pak Din buat dosa maaf laa pressure .

Malam tidoq lena makan kenyang mandi semua basah hat orang
lain semua tak lena tak kenyang tak basah badan bagai la , aku
pun heqan awat aku tak berasa maybe pasrah saja ler.Then
dah la bangun tidoq pukul1 pagi macam badak lagi aku ni
bukan nak ketaq ka nak cuak ka nak takut ka ,dok dalam selimut
aku ambik fon hantaq sms untuk check result then tidoq balik
haha terok !.Sampai la umi call dekat sekolah tanya alang tau
ka belum result dengan bangganya aku kata tak tau laaa
haha hat umi ketaq lutut dah ish apa punya anak la
aku ni bila pikiaq balik heh anak tak guna betoi.Then umi call
sekali lagi aku angkat umi kata result aku terok bagai haa
mula aku emosianal sat la aku buat loudspeaker umi cakap
sambil aku qeyau waaaaaaa ! lepas letak fon masuk sms
result cehhh umi bohong aku ! umi kata aku gagal belungok
nak bagi kawen terus tak payah belajaq dah coih kureng
punya umi.Lepas umi balik ceyy aku buat dont know saja
acting macam result taktau tapi heran umi tak beletiaq kat akuuuu
wohohoho dulu kat ayong n angah umi beletiaq sampai menanah
taik telinga mai kat aku dak pun ceewahhh bangga baqhiang.
Malam tu aku kalah artis dah aih orang tu call orang ni call
btw orang tak call aku pasai aku off fon kisah pulaks aku ,
mak lang aku marah result tak terok galak off fon haa laa
bagi aku still terok lerr .


Now , aku dah decide mintak kos jururawat second pertanian .
Cita cita aku nak jadi Pakar Forensik masuk kubuq laa nak buat macam
mana tak dak rezeki chemistry aku jadi bodoh .Kawan PLKN aku Kinah
dia kata laa hg jadi jururawat nanti kawen dengan askar ishh apa
laa kinah oi , aku jadi jururawat of course lerr I married with a doctor handsome.
Wuhuuuu berangan tak sangka satt kalau aku jadi pramugari pun oke
noh pasai tinggi cukup dah , cantik ? hmm aku tak cantik tapi
boleh laa haha perasantan pasai pramugari boleh kawin dengan PILOT !
Please pray for me . Amin ! Amin ! Amin ! Tiket free nanti aku
bagi kat hampa noh amacam oke ? haha doa kat aku tau !


Bye ! Malaysia Boleh !

2 comments:

Amirul Verdasco Nadzri berkata...

oksigen3x... putus napas aku....
harap pasni aku pnjng umor lg nk baca entri ang..huhu

ang nk jd pakar forensik? buleh.. diploma in forensic aku rasa xdak. tp ang buleh try amik dip in any science courses then masa degree apply forensic science kt usm/ukm.. kt uitm ada jgk tp x hardcore mcm kt usm ngn ukm..

kira result ang ni ok la..?lulus semua..kan? bkn anak pakdin r kalau tak lulus..huhu tahniah2x..

cikIEMAA berkata...

haha kureng asam kau ni , ouhh
macam tu haha thankque weh !