Jumaat, 26 Oktober 2018

MAKAN NASI MINYAK KENGKAWAN

Assalammualaikum ...

Alhamdulillah ...

Entry kalini jugak amat penting bagi aku
disebabkan majlis ni aku dapat jumpa
kengkawa lama yang berapa tahun tak sempat jumpa
disebabkan masing-masing punya haluan hidup ..










Zufrida ni kawan paling rapat lah masa zaman darjah lima
masatu aku baru pindah sekolah and dia yang
protect aku dengan fikriyah takada dorang aku taktahu la
macam mana nak survive haa before aku pindah sekolah
dulu aku sekolah rendah agama tapi setahun je sebab
jauh sangat dari rumah and yuran agak pricey 
before tu aku sekolah dekat perlis hmm 10 tahun jugak
aku tinggal dekat perlis so rasa kekok sikit datang kedah
padahal memang asal kedah hahahaha nak ambik environtment
dekat sini susah sikit sebab tak semua sekolah sama kan
So zufrida ni yang jadi hero aku 
Thankyou weh tak sangka rezeki hang kahwin awal ...












So ni kenduri hajar haa aku tak rapat mana pun 
tapi boleh je masuk semua kadang lepak 
gosip juga dia ni yang aku kenal bila mood angin
garang jangan laa tegur tapi baiknya tak payah cakap
dia tolong selagi dia mampu ...
Alhamdulillah selamat jadi bini orang actually
tak percaya jugak si hajar ni dah kahwin
sebab dia ni manja nak mampusss hahahaha










Last one ! Salfatin dia ni kawan paling akuuu kagum ,
dia ibarat role model aku sampai sekarang ...
Aku kenal Sal disebabkan aku pindah skolah masa
form4 satu sekolah dengan umi disebabkan
takada siapa nak hantar and ambik aku kat
sekolah lama ,.. Alhamdulillah aku pindah so
aku dapat kenal seorang manusia yang bagi aku
perfect ! Dah la alim, cantik, tahu masak,menjahit
semua lah yang aku suka dengan dia ni hmm dia tak pernah
hipokrit sumpah senang kawan dengan dia padahal dia
nak kawan rapat dengan aku dulu bukan main segan
disebabkan aku anak cikgu dia hanya orang kampung gitu
Sumpah lawak tapi aku yang pergi mengedik dekat dia dulu
Sampai sekarang aku suruh dia doakan aku ! Aku takmau
hipokrit cuma kadang aku cakap dekat sal ni hmm aku
cemburu tengok dia sebab boleh istiqamah and redha ja..
Aku tak sekuat dia sebab tu aku jeles , aku harap sangat
aku dapat berubah ke arah lebih baik. InsyaAllah ...
Thankyou Salfatin sudi jadi kawan kami and
tak lama nak jadi ibuuuuu so takecare !


0 comments: