Sabtu, 7 Januari 2017

IMANINA ALREADY 22 YEARS OLD

Assalammualaikum .........

Alhamdulillah masih bernafas tuan blog ni
bukan takada masa nak update tapi wifi
yang kurang mengizinkan so harini kita update .

2016 tahun permulaan aku masuk ke alam DEGREE
Alhamdulillah walaupun mula-mula rasa macam tak boleh bawa
course ni tapi finally dapat jugak tamatkan semester satu.
So doakan result semester satu 3.5 above . Aminn.
2016 pengakhiran tahun yang penuh dengan keseronokkan
tanpa memikirkan masalah orang atau tanpa ambil tahu
perasaan orang .

2017 permulaan yang agak baik and imanina dah
makin bertambah number. Syukur genap 22tahun
3hari tetapi biasalah hari jadi aku jugak
muncul lah manusia yang penuh dengan pelbagai
ragam so pekakkan telinga bisukan mulut.
Doa yang baik baik even diri ni takada la baik sangat.
Aku dah penat dengan manusia yang mulut saja lancang
tapi hati rapuh orang cakap macam
"hang mengata orang boleh,tapi orang mengata hang terus ja hang sentap"
hah ayat lebih kurang lah macam tu.
Aku macam biasa lah memang mulut main lepas tapi
takada nak heart broken jenis cepat terasa bagai.
Prinsip hidup senang je orang mengata kita buat bodoh sudah lah
asalkan aku bernafas lagi lain lah kalau dia datang
nak tikam aku ke .Mulut manusia tak boleh tutup semacam
mulut aku lah and perangai orang pun kita
tak boleh ubah okayyy .

Kalau rasa orang jauhkan diri dari hang tu mesti bersebab
so just go on takpayah patah balik sebab manusia ni
cepat move on takpun cepat tawar hati .Takpayah gigih
sangat nak bertegur ke, nak cakap orang itu ini sombong ke ,
takpayah ambik tahu hal orang itu ini,
takpayah try hard follow semua laman sosial
sebab orang lain pun tak ingin ambik tahu hal hang.

Bersyukur 2017 permulaan yang baik sebab dapat kawan-kawan
yang memang perangai main cakap lepas and yang penting
hati kering okay tak mudah sentap. Nak mengata semua
mengata depan then gelak macam setan. No more fake friends
for 2017 InsyaAllah .








0 comments: