Sabtu, 17 September 2016

DEGREE LIFE

Assalammualaikum ...

Hampir dua minggu jadi student degree
so far setakat ni Alhamdulillah boleh lagi terima
persekitaran sini tapi agak mencabar jugak lah
maklum lah selama diploma orang asyik suapkan saja
bila degree semua sendiri sendiri.And orientasi sini
entah lah tak paham aku dengan upm ni sampai sekarang
asyik nak event je jangan paksa join boleh tak

First nak bagitahu aku dulu Diploma Perniagaantani
dulu more kepada bisnes and pertanian but now
aku lari kos iaitu kos Bacelor Kesusasteraan Bahasa Inggeris
Fakulti Bahasa and Komunikasi.
No more ladang yeahh hahahaha.
Ramai yang terkejut and ingat aku main main
ehh sorry i memang niat dari dulu
nak try benda baru malas nak belajar benda sama.
Agak susah nak faham tapi InsyaAllah boleh punya.

First class memang dalam hati alahai
aku sangat lemah bahasa inggeris macam
mudah faham orang cakap tapi nak speaking
merangkak duh itu yang buat nervous gilaa.
Tapi aku beruntung Allah hantar kawan-kawan
yang boleh ajar aku, aku siap cakap aku serious
zero pasal inggeris pasal dah lama tinggal
form five lagi .
Mostly budak kelas aku ada yang dari asasi tesl,
matrik,stpm,diploma tesl kiranya ada lah kaitan
dengan inggeris tapi aku memang takada langsung.
Dah minggu kedua asingment dah mula sikit
dengan bantuan adik-adik and kakak-kakak
aku boleh survive .

Then about roomate. Actually suka jugak lah
roomate yang tak ambik kisah hahahahhah
kau hal kau and aku hal aku senang cerita.
Lagipun roomate aku semua senior aku je
junior so kelas tak sama waktu and yeah aku sukaa
stay dalam bilik tanpa roomate .
Setakat ni yang aku tahu sebelah katil aku umur dia
22 tahun and aku 21 tahun so takada panggilan
'kakak' orang Perak kos Bacelor Hortikultur and sem lima.
Lagi dua orang tu yang aku tahu umur 20 tahun sorang stay
Bangi sorang Perak . Aku tak rapat yang itu and taksuka
sangat perangai dorang yang taktahu nak
memahami orang sekeliling.
Sebelah katil aku ni dia cerita yang bebudak tu
memang taktahu respect senior aku pun
iyakan je and now baru nampak.
Dalam keadaan bilik kecil boleh dorang masak,
bekhemah dalam bilik siap bawa geng,
buka lagu kuat kuat masa tengah malam
and awal pagi subuh then gelak segila-gilanya
tak kira waktu pagi malam.
Serious aku pun dah tak tahan ganggu gila.
Itu lah life degree .







0 comments: