Khamis, 21 November 2013

TEKANAN SEMESTER 2

Assalammualaikum wbt ....

Semester dua semua dah berubah
dia dah berubah ,  kelas dah berubah ,
jadual dah berubah,subjek dah berubah,
bilik dah berubah,blok dah berubah,
semua lah dah berubahhh.
TAKSUKAA TAKSUKAAA !!

Huhhh !! Allah tak suka hamba dia mengeluh kann tapi
entah laa rasa sangat sangat sangat dan sangatt stress,
tension, tekanan, kecewa, sedih, hancur, sakit hati

Dah masuk semester dua mesti korang akan cakap
yessss dah sem dua ! hoooorayyyy ! and
whatever lah tapi aku rasa sangat down tak boleh
teqimaaa baqhiangg.Ceq tak suka macam niiiii !!!
Tolong lahhh ceq perlukan someone yang paham and
memahami ceq.Ya Allah hmmm.

Otak aku stress banyak bendaa dah laaa dengan
assigment dengan group lagi macam macam laaa
Bukan nak mengeluh tapi Ya Allahh tolong lahh
akuu .Dah laa banyak guna duit memang kena
berjimat sangat sangat dengan tak ambik PTPTN
and pinjaman mana pun.Sumpah segan nak
mintak dekat parents qasa segannn ,
pelik kan aku tapi itulah aku.Aku tak mau
menyusahkan mak pak .Takpa takpa sabaq nohhh
imanina dugaan semua ni puasa lahhh bukan selalu
buat pahala sunat ni .Sekarang ni duit aku keluaq
macam ayaq terjun dah dulu semester satu duit
keluaq macam ayaq paip boleh teqima lagi tapi
sekarang ni hanya Allah yang tahuu betapa
tekanannyaa aku.

Sesungguhnya aku tak kuat nak lalui semua ini
aku tak boleh teqima lagi semester dua dengan
hati yang tenang dan terbuka.Bilalah aku
boleh terima hakikat untuk menghadapi semua ini.

2 comments:

ezyra daniel berkata...

awak tak amek ptptn??thats mean awak dari keluarga yg berkemampuan la.knpe nak segan mintak dari parents plak?hehe..pape pon goodluck utk sem baru nie ok!!

cikIEMAA berkata...

@ezyra daniel

aahh tak ambil ptptn tapi awak tak semestinya berkemampuan , parents kerja biasa ja nak menampung ramai itu yg segan sikit.Thankyou awak :)